We zijn gefinisht!

Na bijna 53 uur is het Roparunteam van Sanquin op maandagmiddag 6 juni gefinisht in een ijskoud en nat Rotterdam.

Door het Covid-19 virus is begin dit jaar door de Roparun-organisatie besloten om in Nederland te blijven. Ruim 230 teams verzamelden zich op zaterdag 4 juni bij Vliegveld Twente voor het 3-daagse evenement, met als doel geld op te halen voor palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Roparun Team 172 Sanquin bestaat uit 8 lopers, 6 fietsers en 10 mensen in de ondersteuning + 2 teamfotografen. Het team had tijdens de route 3 basiskampen. De eerste locatie was een mini-camping waar we in safaritenten sliepen. De tweede locatie was het Rode Kruis gebouw in Almelo waar onze MAL gebruik van maakt en de derde locatie was het clubgebouw van atletiekvereniging Climax in Ede.

Terug naar zaterdagochtend. Om 12:05 uur gingen we dan eindelijk van start voor de eerste 70 kilometer. Om de kilometer werd er gewisseld, net zolang tot we de finish in zicht kregen. De gehele afstand was langer dan ooit, maar liefst 560 kilometer!

Vanaf de eerste kilometer was het genieten, begeleid door een stralende zon. Helaas liet de weersvoorspelling zien dat je mooi weer niet kan bestellen en vanaf zondag werd er regen en wind voorspelt. Die kwam, en hoe! 

Bij de brug van de Noord in Alblasserdam, 29 kilometer voor het eind, kon nog heel even worden gerust, een bouillonnetje gedronken en een droog shirtje aangetrokken. Na een mooie, emotionele 560 kilometer Roparun was daar dan de finish aan de Wilhelminakade in Rotterdam. Fietsen snel de vrachtwagen in en op naar de ceremoniële finish met fotomoment op de Coolsingel. Dachten we. Want de kou en de regen had een van onze deelnemers te pakken…

Onze fietser Raymond is net na de tijdregistratie in Rotterdam zwaar onderkoeld binnengekomen en opgevangen door de EHBO-post van het Rode Kruis. Een aantal teamleden is bij hem gebleven, anderen waren nog teamzaken aan het regelen, waardoor de teamfoto verre van compleet is. Maar hé, wat is die foto waard…Raymond knapte gelukkig op.

Niet op de finishfoto: Danielle Douma (masseur/ondersteuner), Karin Steenbergen (ondersteuner/ teamcaptain), Arjan Strohmeijer (ondersteuner), Leo van de Watering (ondersteuner) en Raymond Wiegman (fietser)

Bekijk HIER de foto’s van onze teamfotografen Marcel Stadhouders van MSWP Fotografie en Peter Dane van PDP Photography

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *