Blog #4_2019: Oefendag zaterdag 30 maart 2019 door loper Esther van Laarhoven

Oefendag Roparun Team 172 Sanquin op zaterdag 30 maart 2019

 

Roparun Team 172 Sanquin loopt dit jaar van Parijs naar Rotterdam. Na twee jaar Hamburg-Rotterdam nu een nieuwe route voor het team en daarom ook een nieuwe route voor de oefendag, namelijk een stuk van de route PARIJS-ROTTERDAM.

Numansdorp 09:30 uur

Ik kwam precies om 09:30 uur aan op de verzamelplaats, de Intratuin in Numansdorp. Eigenlijk net te laat, want vertrek stond uiterlijk om 09:30 uur gepland vanuit Numansdorp. Maar, geen stress, er moest nog van alles ingeladen worden en de fietsen stonden nog niet op een fietsendrager. Een half uur later was alles ingepakt en fietsen goed vastgezet op een fietsendrager, althans dat dachten we. Onderweg richting startpunt bleek de fiets van Hans niet zo goed vast te zitten als gedacht. Schade aan de fiets en daar kon niet meer mee gefietst worden. Helaas 1 fiets minder voor team A,  maar door een kleine aanpassing in de route was dat probleem opgelost. Aangekomen bij het startpunt, Tasty World in Hoogerheide, bleek er nog meer schade te zijn ontstaan onderweg. De uitlaat van de camper van ondersteuner Dennis hing bijna op de grond en maakte veel lawaai. Dit probleem kon niet ter plekke verholpen worden. Gelukkig heeft de camper het eind van de dag gehaald.

Hoogerheide 11:00 uur

Voor de start nog even kopje koffie of thee met een gigantische Bossche bol, die loper Wilma uit Den Bosch had meegebracht (de enige echte van Jan De Groot!). Heerlijk en goed loopvoer. Rond een uur of twaalf was het eindelijk tijd om te starten, op naar Dinteloord 32 km verderop. Team A met chauffeur Arjan, navigator/buscoördinator Jacqueline, fietsers Hans en Lotte, lopers Wilma, Jacqueline, Yoshiko en Esther startten als eerste. Team B met chauffeur Bjorn, navigator/buscoördinator Marga, fietsers Ine, Annelies en Eddie en lopers Edward, Mark, Raymond en Bastiaan startte 10 minuten later. Op de route zagen we een ander Roparun team dat ook aan het proefdraaien was. Dat maakte de Roparun beleving compleet, het was net echt! De mannen (team B) waren erop gebrand om de dames lopers (team A) in te halen. Een aantal kilometer voor de lunchstop kwamen de mannen in zicht. Tot aan de lunchstop werd er samen opgelopen en zo arriveerden beide teams tegelijkertijd bij de lunchstop in Dinteloord.

Dinteloord 15:00 uur

En daar stond op een parkeerplaats een fantastische lunch klaar met huisgemaakte soep van teamcaptain en ondersteuner Karin. Alles was volledig verzorgd door het team ondersteuners Dennis, Leo, Christa, Debby. De massagetafels van masseuses Danielle en Ingrid stonden ook al klaar. Aan alles was gedacht. Na een smakelijke lunch en oppeppende massage stond het tweede en laatste deel op het programma. De laatste 22 km terug naar Numansdorp. Pff, dat viel tegen na een uurtje rust en heerlijke lunch. Ook dit was een mooie nabootsing van de Roparun ervaring, weer opstarten na een maaltijd en 2-3 uur slaap. Na een rondje warmdraaien ging het weer als vanzelf. In het mooie dorpje Willemstad waren fietsers en lopers op elkaar aangewezen, omdat er geen toegang was voor het busje op dit deel van de route.  Net op dat stuk ging loper Jacqueline onderuit met de fiets. Gelukkig stonden ondersteuners Debby en Christa in de buurt om de teams aan te moedigen en schoten direct te hulp. Zo waren fiets en loper snel opgelapt en konden weer verder. De schade is beperkt gebleven. Kort na de Haringvliet brug kwam Numansdorp alweer in zicht en ook team B.

Numansdorp 18.:00 uur

Net na zessen finishten beide teams bij de Intratuin in Numansdorp. Hierna zijn we met een grote groep teamleden een hapje gaan eten bij La Stancia in Numansdorp. Het was met recht een goede oefendag gezien wat er mis ging. Veel om over na te praten en van te leren.

Het was een topdag met een topteam. Het voelde weer goed en smaakte naar meer. Op naar een volledig verzorgd Pinksterweekend Parijs met voettocht terug naar huis.

Esther van Laarhoven, loper Roparun Team 172 Sanquin