Over Roparun

 

Wat is de Roparun
De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Bremen naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.


Roparun Team
Een team bestaat gemiddeld uit 25 personen. Een Roparun team bestaat uit maximaal acht lopers, die ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen, oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers. Tevens nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en kwartiermakers. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken.


Geld ophalen voor het goede doel

Naast de sportieve inspanning moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties, bijvoorbeeld het inpakken van boodschappen, het wassen van auto’s, het houden van collectes en het zoeken naar sponsors. Ook zijn de leden van elk team verplicht Roparun loten te verkopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel. De drie teams met de hoogste opbrengst en de zes teams die een prijs hebben gewonnen naar aanleiding van hun gelopen snelheid worden gehuldigd tijdens de slotavond van de Roparun die een aantal weken na de finish plaatsvindt. Op die avond wordt ook de totale opbrengst van de Roparun bekendgemaakt.

 

Deelnemers en sponsoren brengen geld bijeen voor de Roparun voor palliatieve zorg voor mensen met kanker.