Blog #1_2019: Kick off Roparun 2019 door fietser Lotte Klijnstra

Op 6 september jl. was de kick off voor de Roparun van 2019. Met de Roparun 2018 nog vers in mijn geheugen was het een feest om iedereen weer te zien. Dat iedereen de Roparun wederom als een succes heeft ervaren blijkt wel uit het feit dat bijna het hele team compleet was! Tijdens de evaluatie kwam als groot pluspunt naar voren dat de Roparun van 2018 er eentje van doorzetten was, maar door de teamspirit en de enorme drijfkracht van een ieder om door te gaan, is dit zeker als een succes ervaren.

Na twee keer vertrek vanuit Hamburg gaan we het dit jaar anders doen. Volgend jaar vertrekken we vanuit Parijs! Hoe leuk is dat! De originele Roparunroute die al 25 jaar gelopen wordt. Vertrekken vanuit Parijs is best spannend aangezien die route drie keer zo druk is in vergelijking met Hamburg. Daarnaast is het veel heuvelachtiger waardoor het voor de fietsers een stuk zwaarder is. Om op hardloopsnelheid een berg op te fietsen is pittig, menig loper schijnt de fietser dan in te halen vertelde Jaap. Jaap is een ervaren Roparunner (Team 161, Erasmus MC Hematologie) die aansloot om ons tips te geven. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om langere etappes in de nacht te plannen zodat het andere team langer kan rusten. En werd er ook aangeraden om fietsen met véél versnellingen mee te nemen om de heuvels goed door te komen en je niet in te laten halen.

Het doel voor dit jaar is om €30.000,- te doneren aan de Stichting Roparun. De sponsorcommissie (Marga van Hulst, Cynthia So, Annelies Heinen en ondergetekende) is daarom al druk bezig om te bedenken hoe we dat gaan klaren. Gelukkig mogen we van de RvB meer handen inzetten dan Roparun Team 172 Sanquin groot is. Lijkt het je ook leuk om bij een van onze activiteiten te helpen en wil je een bijdrage leveren aan het goede doel? Geef je op via roparun@sanquin.nl. Je komt dan in de speciale sponsorpool van het team.

Op naar een mooi Roparunjaar 2019!

 

Lotte Klijnstra, fietser bij Team 172 en HR recruiter bij Sanquin