Karin Steenbergen

Wat is je functie binnen Sanquin?

Ik ben managementassistente bij de Unit Transfusiegeneeskunde (UTG).

Een klein woordje over jezelf.

Ik ben getrouwd en we hebben een dochter van 16 jaar. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om met mijn dochter leuke dingen te ondernemen. Daarnaast maak ik graag foto’s en vind ik het fijn om in en rond mijn huis bezig te zijn.

Wat is de reden dat jij meedoet aan de Roparun?

Mijn Roparun avontuur is in 2016 begonnen als vrijwilliger bij de Stichting Roparun. Ik ben toen samen met twee collega’s ingedeeld bij Team Coolsingel. Team Coolsingel houdt zich bezig met het binnenhalen van de teams op de Coolsingel. Ik heb toen samen met mijn collega Cynthia bij de waterpost net na de finish gestaan. Het was zo fantastisch om al die enthousiaste teams uit Parijs en Hamburg voorbij te zien komen, dat tijdens een van de lunchpauzes het idee is ontstaan om binnen Sanquin ook een team op te gaan richten. Wij hebben toen met een aantal collega’s een plan van aanpak geschreven voor de Raad van Bestuur en zij waren gelijk enthousiast. Hoe geweldig is het dat Sanquin nu ook een eigen Roparun team heeft! We doen dit jaar alweer voor de 5e keer mee met de Roparun.

Wat doe je binnen Team 172?

Ik ben de teamcaptain. Ik regel heel veel en probeer het totale overzicht te houden. Daarnaast ben ik ondersteuner/kwartiermaker. Als ondersteuner zorg je met name voor het opbouwen van het basiskamp en voor de verzorging van de lopers en de fietsers.

Ben je hiervoor veel in training?

Ik ben momenteel regelmatig te vinden op onze loopband en crosstrainer want ook ik wil fit aan de start verschijnen!

Nog een leuke oproep om geld te doneren voor het goede doel?

Iedereen kent wel iemand die te maken heeft gehad met die vreselijke ziekte, kanker. Het doel van de Roparun is om zoveel mogelijk geld op te halen voor palliatieve zorg voor mensen met kanker om het leven, voor zover mogelijk, te veraangenamen. Hoe mooi is het dat wij ons hiervoor mogen inzetten?

Wil je doneren? Klik dan hier.