Annelies Heinen

 

Wat is je functie binnen Sanquin?

Managementassistent Secretariaat Unit Donorzaken en Bijzonder Afname Team locatie Amsterdam. Het Bijzondere Afname Team heeft veel te maken met volwassenen en kinderen met kanker, waarbij een stamcelprocedure wordt uitgevoerd.

 

Een klein woordje over jezelf.

Ik ben getrouwd met Jaap en samen hebben wij 3 kinderen en 2 kleinkinderen. Ik beleef veel plezier aan het fietsen en hardlopen, omdat het zo heerlijk is om buiten te zijn.

 

Wat is de reden dat jij meedoet aan de Roparun?

Zo’n groots gebeuren waarmee met een team een sportieve prestatie wordt geleverd en veel geld wordt ingezameld voor kankerpatiënten, dat moet je een keer hebben meegemaakt. Het motto “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven” spreekt mij zeer aan. In mijn familiekring heb ik een aantal mensen, waaronder een neefje van 6 verloren aan kanker en als verpleegkundige heb ik veel patiënten met kanker verzorgd. Ik heb gezien hoe belangrijk het is, om kwaliteit van leven te hebben in die zware tijd.

En dan….. die vrijdag 2 juni 2017 waar “Team 172” nog even langs de Plesmanlaan in Amsterdam (hoofdkantoor Sanquin) kwam, om uitgezwaaid te worden door de Raad van Bestuur en collega’s. Het was voor mij het extra zetje wat ik nodig had. Wat een energie had die groep en ook zo mooi die emoties van ‘we hebben het geflikt, we gaan meedoen’.

 

Wat doe je binnen Team 172?

Ik ben fietser, zoals de foto al doet vermoeden.

 

Ben je hiervoor veel in training?

Ik train 2x per week met de prestatiegroep van de Baarnse Atletiek Vereniging. Verder ga ik de komende weken ook wat langere stukken fietsen.

 

Nog een leuke oproep om geld te doneren voor het goede doel?

Als je ziet wat er allemaal met het geld van de ROPARUN wordt gerealiseerd en hoeveel patiënten daar gebruik van maken en er ondanks hun ziekte blij mee zijn,  kun je gewoon niet achterblijven.

 

Wil je doneren? Klik dan hier.