Hans Vrielink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is je functie binnen Sanquin?  

Ik ben als arts werkzaam binnen de Unit Transfusiegeneeskunde waar ik naast de transfusiegeneeskundige werkzaamheden verantwoordelijk ben voor de afereseactiviteiten uitgevoerd door Sanquin in de patiëntenzorg. Daarnaast werk ik 1 dag per week voor Sanquin Consulting Services, een afdeling betrokken die technisch advies en assistentie levert aan bloedvoorzieningsorganisaties en/of overheden van “low and medium income countries”.

 

Een klein woordje over jezelf.      

Gehuwd, één zoon (25 jr) en 60 jaar oud. Mijn werk vanuit de aferese is mijn hobby geworden. Ik vind het heerlijk mijn kennis op dit gebied met derden te delen via onder andere een met name door mijzelf ontwikkelde training. Sinds 2006 ben ik, startende vanuit mijn persoonlijke inzet, betrokken bij het geven van trainingen en adviezen in landen vooral in Zuidoost Azië en sinds kort ook in Afrika. Sinds enkele jaren is dit ondergebracht binnen de werkzaamheden van Sanquin Consulting Services. Daardoor ben ik regelmatig op pad.

 

Wat is de reden dat jij meedoet aan de Roparun?  

Via mijn werk als verantwoordelijke voor de afereseactiviteiten, ben ik als directeur van het aferesecentrum betrokken bij de stamceltransplantaties in meerdere Nederlandse ziekenhuizen. Eén van deze ziekenhuizen is het Prinses Máxima Centrum (ziekenhuis voor de behandeling van kinderen met kanker) in Utrecht. Hoewel ik een regelmatige fietser ben, is meedoen aan gebeurtenissen als Alpe d’Huzes (actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bijeen brengen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker) te hoog gegrepen. Via deelnemer aan de Roparun kan dit wel.

 

Wat doe je binnen het Team Sanquin?

Ik ben één van de fietsers.

 

Ben je hiervoor veel in training?   

Zoals verteld, ben ik een regelmatige fietser. Ik probeer iedere week op mijn ATB één of meerdere dagen te gaan fietsen. De afgelopen 5 jaar heb ik zo’n 15.000 km in Nederland, België en Italië gereden.

 

Nog een leuke oproep om geld te doneren voor het goede doel?

Regelmatig ben ik in het Prinses Máxima Centrum te vinden, voor overleg voor de reguliere patiëntenzorg, maar ook voor onderzoeken ter verbetering van de behandelingen. Als je ziet wat er allemaal bij kijken komt en de uitkomsten van alles, weet je wat er allemaal aan geld is ingestopt met geweldige resultaten, maar ook welke grote bedragen er nog nodig zijn. Maakt niet uit aan wie je iets kunt geven (Roparun, Alpe d’Huzes, KiKa, enz) maar doe iets.

 

Wil je doneren? Klik dan hier.