Zwaaien jullie ons ook uit op vrijdag 3 juni?Op 3 juni vertrekken wij richting Twente voor onze 5e ROPARUN. Zwaaien jullie ons ook uit tussen 11.00 en 12.00 uur? Wij leggen in estafetteverband maar liefst 560 km af voor palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Om 12 uur gaan we richting Twente voor onze 5e ROPARUN,  een route van 560 kilometer (!!) door een groot gedeelte van Nederland Er zijn dit jaar twee routes, de route NOORD en de route ZUID. Wij hebben gekozen voor de route Noord en hopen dat we onderweg heeeel veel donors tegen mogen komen. Dit animatiefilmpje laat zien wat de Roparun precies is.

Roparun 2022

Om 12.00 uur vertrekken wij naar Stieltjeskanaal. Daar is ons 1e basiskamp, een camping met safaritenten. Op zaterdagochtend vroeg gaan we naar het startterrein, Vliegveld Twenthe. Na de start om 12.05 uur volgt de non-stop estafetteloop van 560 kilometer. Op maandagmiddag 6 juni hopen wij in de middag met het hele team te finishen op de Coolsingel in Rotterdam. Hoe geweldig zou het zijn als we jullie daar ook mogen ontmoeten?

de route

Zorg voor kankerpatiënten

Naast deze sportieve prestatie is geld ophalen voor het goede doel, de palliatieve zorg voor mensen met kanker onze allerbelangrijkste taak. Op dit moment hebben we al bijna 17.000 euro opgehaald. En dat in zo’n kort jaar. Door corona is er pas eind januari groen licht gekomen! Leuk om te vermelden is dat we maar liefst 31 sponsors hebben dit jaar. Zie de logo’s op onze busjes. Onze dank gaat uit naar al onze sponsors, donors en collega’s.

Via deze website zijn we LIVE te volgen. Ook zullen wij regelmatig iets posten op onze Facebookpagina.

Hoe het begon

In 2017 hebben medewerkers van Sanquin een eigen Roparun Team opgericht – Roparun Team 172 Sanquin – dat nu in 2022 voor het 5e jaar deze sportieve uitdaging aangaat. Het team bestaat uit 24 (oud)Sanquiners en één bloeddonor(!) die zich vrijwillig inzetten om op een sportieve manier geld in te zamelen voor het goed doel. De Roparun heeft als motto “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven” Het evenement vindt altijd plaats gedurende Pinksteren en dat is dit jaar van 4-6 juni 2022.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.