GEZOCHT: nieuwe teamleden voor Roparun Team 172 Sanquin – EDITIE 2022

De Roparun is een non-stop estafetteloop van >500 kilometer van Parijs of Bremen (Oldenburg) naar de Coolsingel in Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor palliatieve zorg voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Sanquin draagt met haar bloedproducten bij aan deze doelstelling. Reden voor Sanquin om sinds 2017 deel te nemen met een eigen team! Naast ons dagelijks werk, kunnen we op een sportieve manier hier ook een steentje aan bijdragen en aan donors laten zien dat wij ook maatschappelijk betrokken zijn. Tevens zorgt deelname aan de Roparun voor een positieve naamsbekendheid van Sanquin.

Een Roparun team bestaat uit maximaal 8 lopers die ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit 6 fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, navigators, masseurs en kwartiermakers. Een team bestaat doorgaans uit ongeveer 25 personen.

Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel en dit doen we met elkaar.

Voor meer achtergrondinformatie zie de websites www.roparunteam172sanquin.nl of www.roparun.nl.

Wie zoeken we?

Lopers

Ervaren lopers, met voldoende conditie om een evenredige bijdrage te leveren. Om een Roparun succesvol te kunnen volbrengen, moeten lopers een duurloop van minimaal 20 km kunnen lopen en dan nog reserve over hebben. De gemiddelde snelheid van het gehele team moet minimaal 11 km/uur zijn.

Fietsers

Fietsers met een goede algemene conditie. Als fietser fiets je maximaal de helft van de route, met dezelfde snelheid als de lopers.

Kwartiermakers

Kwartiermakers voor het opzetten van de rustpunten en verzorging van de teamleden op verschillende plaatsen aan de route.

Wat vragen we van de deelnemers?

  • Beschikbaarheid in het Pinksterweekend: vrijdag 3 juni t/m maandag 6 juni 2022.
  • Werkzaam bij Sanquin.
  • Deelname aan gezamenlijke trainingen en oefendag(en).
  • Deelname aan team overleggen. Vaak zijn deze overleggen gekoppeld aan de door de Stichting Roparun georganiseerde teambijeenkomsten in Rotterdam.
  • Aanwezigheid tijdens onze KICK-OFF op dinsdag 7 december 2021 om 17.30 uur in Amsterdam.
  • Een eigen bijdrage van 100 euro.
  • Aankoop van 100 euro aan Roparun lootjes. Door de verkoop van de loten kun je dit bedrag weer terugverdienen.
  • Waar nodig, een bijdrage leveren aan de voorbereidingen gedurende het Roparunjaar.
  • Het organiseren of participeren in activiteiten om geld op te halen.
  • Enthousiasme en flexibiliteit om je tijdens de run in te zetten waar en wanneer nodig.

Niet mee met de Roparun maar toch het team ondersteunen? Dat kan ook!

Voor het organiseren van PR en sponsoractiviteiten is een aparte commissie opgericht. Op dit moment bestaat deze commissie slechts uit 1 persoon. Wil je niet deelnemen aan de run zelf maar wil je wel hierin meedenken? Stuur ons dan ook een mailtje. Je bent van harte welkom!

Wil je je aanmelden?

Stuur dan voor 15 november 2021 een e-mail naar roparun@sanquin.nl. We streven ernaar om het team begin december rond te hebben.

Vragen?

Bel dan met de teamcaptain op 06-33901409.

Sportieve groet van het organisatiecomité,

Edward Sprokholt, Judith Somers en Karin Steenbergen

Onze finish in Landgraaf!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.