Jacqueline Prins

 

 

 

 

 

 

 

Wat is je functie binnen Sanquin?

Ik ben Jacqueline Prins en werk sinds april 2002 bij Sanquin als afnameassistent bij de volbloed en plasma. Dit doe ik in het cluster Hoorn/Purmerend, vooral in Hoorn. Naast Sanquin heb ik nog een klein contract bij het ziekenhuis in Hoorn (WFG) als medewerker prikdienst. Dan neem ik bloed af bij afnamelocaties buiten het ziekenhuis en bij de mensen thuis.

 

Een klein woordje over jezelf.

Ik woon in Hoorn en mijn gezin bestaat uit mijn vriend Bas en mijn 3 zonen (Laurens 16, Thijmen 19, Jorrit 21 jaar). Ik loop alweer heel wat jaren hard als mijn hobby, maar zwemmen en fietsen vind ik ook leuk. Vandaar dat ik in de zomer nog wel eens een (achtste of kwart) triatlon doe. Naast sporten vind ik lezen en creatief bezig zijn ook leuk.

 

Wat is de reden dat je meedoet aan de Roparun?

De mogelijkheid om aan de Roparun 2017 mee te doen werd via Sanquin geboden en dat sprak mij zeer aan. En het is een zeer mooie ervaring geweest en de mogelijk om dit jaar weer mee te doen heb ik met beide handen aangegrepen. Niet alleen om de sportieve prestatie, maar zeer zeker ook omdat je het voor een mooi doel doet. Mensen met kanker ondersteunen in hun moeilijke dagen tijdens hun behandeling of zelfs in hun laatste dagen, door goede palliatieve zorg te leveren. Ik heb het van dichtbij meegemaakt met mijn schoonmoeder die in februari 2016 overleden is aan kanker. De laatste dagen heeft zij doorgebracht in het Hospice Dignitas in Hoorn. De zorg en het verblijf daar gaf zowel haar als ons (de familieleden) een zeer goed en warm gevoel. Sinds december 2016 ben ik ook kook- en moestuinvrijwilliger in het hospice.

 

Wat doe je binnen Team 172?

In Team 172 Sanquin zal ik weer een van de 8 lopers zijn.

 

Ben je hiervoor veel in training?

Ik train zoals altijd 3 x in de week en zal nu langzamerhand langere afstanden gaan afleggen om straks goed in vorm te zijn!

 

Nog een leuke oproep om geld te doneren voor het goede doel?

‘Leven toevoegen aan dagen waar vaak geen dagen meer toe te voegen zijn aan het leven!’ Voor dit motto van de stichting Roparun ga ik mij inzetten. Helpen jullie ook??

 

Wil je doneren? Klik dan hier.