Joke van Marion

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is je functie binnen Sanquin?  

Vanaf begin 2019 ben ik werkzaam als stafarts bij de afdeling Medische Donorzaken van de Bloedbank.

 

Een klein woordje over jezelf.      

Ik ben getrouwd en moeder van 2 bijna volwassen kinderen. In mijn vrije tijd sport ik en zing in een popkoor. Sanquin is niet mijn eerste werkgever, maar ik werk er wel nu het langst, 24 jaar om precies te zijn.

 

Wat is de reden dat jij meedoet aan de Roparun?  

Voor de goede doelen van de stichting Roparun! Geld geven of storten is goed, maar niet zo leuk en memorabel als met allerlei acties, samen of alleen, proberen geld in te zamelen. En ja, eerlijk is eerlijk, na al die acties vind ik het een beloning dat ik mee mag met de grootste actie van dit hele concept, de Roparun. Dit wordt voor mij de 3e keer met dit team.

 

Wat doe je binnen het Team Sanquin?

Ik ga weer mee als fietser.

 

Ben je hiervoor veel in training?   

Nee, nog niet, althans niet wat fietsen betreft. Dat pak ik na de winter weer op. Ondertussen blijf ik regelmatig hardlopen en doe ik mee met bootcamp trainingen. Lekker buiten bezig zijn, zolang de weergoden het niet te bont maken. Ik heb een hekel aan lopen als het met bakken tegelijk uit de hemel komt. En van ‘muziek en feestverlichting’ moet ik helemaal niets hebben. Geef mij maar wat vrieskou met een schraal zonnetje in een blauwe hemel of nog beter een laagje verse sneeuw.

 

Nog een leuke oproep om geld te doneren voor het goede doel?

Verkoop spullen die je toch niet meer gebruikt via Marktplaats en doneer de opbrengst aan ons team of aan een van de teamleden. Dit kan simpel via de donatiemodule op de site van de Roparun. Wil je doneren? Klik dan hier.