Joke Koelewijn

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is je functie binnen Sanquin?  

Epidemiologisch onderzoeker bij immunohematologie.

 

Een klein woordje over jezelf.      

Mijn oorspronkelijke vak is verloskundige. Na ruim 18 jaar in de eerstelijns praktijk, ben ik in 1994 overgestapt naar het onderwijs en in 2001 naar onderzoek. Mijn promotie-onderzoek over erytrocytenantistoffen heb ik van 2001-2006 gedaan bij Sanquin. Een heel leuke en inspirerende tijd! Op dit moment werk ik zowel in onderzoek als onderwijs: 1 dag per week bij Sanquin en 2 dagen per week als docent bij de Verloskunde Academie.

Ik ben 65 jaar, getrouwd, moeder van 4 volwassen kinderen en oma van 5 kleinkinderen. In mijn vrije tijd ben ik, als ik niet op de kleinkinderen pas, regelmatig aan het wandelen of fietsen. Ik fiets, zolang het niet al te koud en donker is, elke week een keer heen en weer van Naarden naar Amsterdam.

 

Wat is de reden dat jij meedoet aan de Roparun?  

In mijn laatste jaar bij Sanquin wil ik graag meedoen aan een groepsactiviteit met andere Sanquiners. Die mag dan ook best een beetje uitdagend zijn! En het doel van de Roparun is uiteraard heel belangrijk: geld inzamelen voor betere kwaliteit van leven van kankerpatiënten

 

Wat doe je binnen het Team Sanquin?

Ik ga mee als ondersteuner. Mijn insteek was om te fietsen, maar het komt beter uit om in de ondersteuning te helpen. Ook prima!

 

Ben je hiervoor veel in training?  

Op 23 november gaan we de eerste teamtraining doen. Daar gaat het dan vooral om de hele ondersteuning vlekkeloos te organiseren.

 

Nog een leuke oproep om geld te doneren voor het goede doel?

Neem een keer de fiets in plaats van de auto of het OV en doneer het uitgespaarde geld aan de Roparun!

 

Wil je doneren? Klik dan hier.