Marie-Fleur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is je functie binnen Sanquin?  

Ik werk als donorarts bij de afdeling Medische Donorzaken

 

Een klein woordje over jezelf.      

Sinds 2017 werk ik bij Sanquin als donorarts. Ik heb de medische verantwoordelijkheid op het gebied van donorkeuring, afname van bloedproducten en eventuele complicaties. Daarnaast ben ik voorzitter van de wetenschapscommissie van onze afdeling. Naast het werk vind ik het leuk om sportief en creatief bezig te zijn. Ik hou van dans en muziek, ook teken en schilder ik graag

 

Wat is de reden dat jij meedoet aan de Roparun?  

Op de bloedbank zie ik elke dag onze donors die vrijwillig komen doneren. Het geeft altijd een positief gevoel om te zien hoe zij tijd en energie over hebben voor een ander, een onbekende voor wie een donatie zoveel betekent. Via de Roparun kan ik nu mijn tijd en energie ‘doneren’ om ook iets te betekenen voor een ander.

 

Wat doe je binnen het Team Sanquin?

Ik ga mee als fietser.

 

Ben je hiervoor veel in training?   

Nog niet, maar ik doe aan hardlopen en heb 2-3 uur ballet in de week. Af en toe fiets ik korte afstanden, maar voor de Roparun wil ik langere afstanden gaan oefenen. Nu woon ik in het Zuiden, dus het heuvellandschap zorgt wel voor een mooie uitdaging!

 

Nog een leuke oproep om geld te doneren voor het goede doel?

Of het nu de opbrengst van je zolder/garage-sale is, een onnodige kerstbonus of een leuke sponsoractiviteit met je vereniging… Alle beetjes helpen! Kijk op de website van de Roparun hoe je kan doneren!

 

Wil je doneren? Klik dan hier.