Raymond Wiegman

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is je functie binnen Sanquin?

Sinds  september 2014 bekleed ik de functie van teamleider bij het facilitair bedrijf, afdeling Techniek.

 

Een klein woordje over jezelf?

Mijn naam is  Raymond Wiegman. Ik ben getrouwd en een trotse vader van een mooie dochter van 20 jaar. Buiten mijn huidige werk zit ik in mijn vrije tijd bij de Brandweer van Amstelveen als parttimer (voorheen vrijwillige brandweer), wat op geestelijk en lichamelijk en zeker ook op sportief vlak het nodige vergt. Dus daar vanuit komt het dat werken in teamverband mij niet geheel onbekend is en dat wij allemaal voor het maximale willen gaan. Zelfs probeer ik zoveel mogelijk uit het leven te halen voor mijzelf als voor mijn gezin, maar ook voor de medemens,  want ik regel elk jaar dat wij vanuit Brandweer Amstelveen op vrijwillige basis meedoen met brandweervoertuigen voor groots opgezette goede doelen, zoals KinderBeestFeest, om zieke kinderen even het gevoel te geven dat ze niet ziek zijn. Dat werkt erg motiverend maar is helaas soms ook heel confronterend. Sinds begin november van dit jaar heb ik mij aangemeld bij de Stichting Wensambulance Amsterdam om als chauffeur samen met een verpleegkundige de laatste wensen te vervullen van terminale mensen. Buiten dit alles hou ik ook erg van feestjes wat de ontspanning weer ten goede komt!

 

Wat is de reden dat jij meedoet aan de Roparun?

De reden van mijn deelname in 2017 was zeker de uitdaging om zo’n grote loopafstand in een teamverband te volbrengen en om voor jezelf de grens te verleggen. Als je dan hoort hoeveel mensen door alle donaties geholpen kunnen worden, dan ben je trots dat je überhaupt hieraan mag meedoen!

 

Wat doe je binnen het Team Sanquin?

In 2017 was ik loper en in 2019 ga ik ook weer mee als loper. Het mooie is dat wij nu de originele route gaan lopen…. PARIJS-ROTTERDAM!

 

Ben je hiervoor veel in training?

Ik ben hier niet speciaal voor in training omdat dit best wel lastig is. Ik maak natuurlijk wel de nodige kilometers om mijn conditie op niveau te houden. Daarnaast sport ik vanuit de brandweer minimaal twee keer in de week (krachttraining) en loop ik elke zondag hard met mijn collega’s.

 

Nog een leuke oproep om geld te doneren voor het goede doel?

Het leven is al zo kort, laten wij dit met ze allen zo aangenaam mogelijk maken. Dat kan door een ieder die dit nodig heeft te ondersteunen met liefde en aandacht, maar zelfs de kleinste donatie kan al heel veel betekenen voor iemand die het hard nodig heeft.

 

Wil je doneren? Klik dan hier.