Bastiaan Pierweijer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is je functie binnen Sanquin?

Vanaf oktober 2017 bekleed ik een tijdelijke functie als hoofd van één van de kwaliteit controle afdelingen van Sanquin.

 

Een klein woordje over jezelf.

In 1985 ben ik uit de verpakking gekomen waarna ik tot 2012 in Schagerbrug heb gewoond. In 2012 heb ik een woning in mij geboortestad Alkmaar gekocht en verbouwd waar ik met veel plezier woon. Momenteel ben ik, naast de Roparun en de dagelijkse Sanquin hectiek, druk bezig met alle zaken rond krijgen voor een nieuwbouw woning waar ik in 2020 samen met mijn vriendin in wil gaan trekken.

 

Wat is de reden dat jij meedoet aan de Roparun?  

Na jaren meegelopen te hebben in het Sanquin wedstrijdteam van de Dam-tot-Damloop was ik toe aan een nieuwe hardloop uitdaging. Na in 2015 de marathon van Amsterdam te hebben gelopen kwam er in 2016 een oproep wie er oren zou hebben om met Sanquin aan de Roparun deel te nemen. Na me te hebben ingelezen in dit goede doel heb ik mij opgegeven en werd zowaar ook nog geselecteerd. In het begin van 2017 kwam het doel ineens erg dichtbij toen er bij mijn moeder borstkanker werd geconstateerd. Gelukkig is alles relatief goed verlopen maar het doet je ineens beseffen hoeveel deze ziekte teweeg brengt en hoe dit je huidige leven en toekomstbeeld door elkaar schopt.

Wat doe je binnen Team 172?

Als loper zal ik mijn beste beentje voor zetten om de Roparun 2018 tot een goed einde te brengen

 

Ben je hiervoor veel in training?

Niet zoveel als dat ik zou willen maar ruim voldoende om het Pinksterweekend een bijdrage te leveren!

 

Nog een leuke oproep om geld te doneren voor het goede doel?

Zegt het motto “leven toevoegen aan dagen, waar vaak geen dagen meer toe te voegen zijn aan het leven!” niet voldoende? We werken in een organisatie die gedreven wordt door donoren die iets over hebben voor anderen die hun hulp meer dan nodig hebben. Laten we dit met zijn allen uitdragen en ons inzetten zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit prachtige doel!

 

Wil je doneren? Klik dan hier.