Yoshiko Kleinveld

 

 

 

 

 

 

 

Wat is je functie binnen Sanquin?

Sinds november 2002 in dienst bij de Navelstrengbloedbank Leiden/Business unit Tissues and Cells. Sinds mei dit jaar ben ik stagiair bij de Immunohematologie Diagnostiek in Amsterdam.

 

Een klein woordje over jezelf

Ik kom uit Japan en sinds 1999 woon ik in Nederland. Ik heb een dochter (13) en een kat (3). Toen ik in een atletiekclub van mijn middelbare school (bovenbouw) zat, was ik een sprinter (400m en 800m) en nu voor de lange afstand. Ik loop heel graag omdat ik me na het lopen buitengewoon fijn voel: het geeft me een kick! Af en toe, vooral als het donker, koud en nat weer is, is het niet gemakkelijk om loopschoenen aan te doen, maar in welke weersomstandigheid dan ook, als ik een rondje gelopen heb, voel ik me goed en word ik positief.

 

Wat is de reden dat je meedoet aan de Roparun?

Vorige jaar heb ik met het Team 172 Sanquin meegedaan omdat het mij buitengewoon aansprak voor een goed doel te lopen en ik kon het met mijn hobby combineren voor een bijzondere ervaring, ruim 500 km dag en nacht estafetteloop. Tijdens de voorbereiding en vooral tijdens het lopen vorig jaar begreep ik steeds hoe goed het georganiseerd was en het wordt ieder jaar een uitdaging. Daarvoor kan ik mijn bijdrage in teamverband leveren en het is een onvergetelijke ervaring.

 

Wat doe je binnen Team 172?

Ik ben dit jaar ook een van de lopers.

 

Ben je hiervoor veel in training?

Ik loop bijna dagelijks en doe verder niets bijzonders hiervoor.

 

Nog een leuke oproep om geld te doneren voor het goede doel?

Het motto is “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Zonder jullie aandacht kunnen we niets bereiken. Veel mensen maken van dichtbij mee dat een kennis kanker krijgt. Het is geen verhaal van iemand, het kan jouw verhaal zijn. Dank je wel!

 

Wil je doneren? Klik dan hier.