Debby Krom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is je functie binnen Sanquin?

Ik ben analist op de afdeling HLA-diagnostiek. Wij houden ons vooral bezig met transplantatie vraagstukken. Dan hebben we het over stamceltransplantaties en orgaantransplantaties. Zelf duik ik graag in de DNA uitdagingen hierin.

 

Een klein woordje over jezelf.

Ik ben woonachtig in Alkmaar. Verder ben ik graag bezig, met familie en vrienden opstap. Lekker eten, naar buiten en reizen. Ik probeer veel nieuwe dingen uit, ga graag fietsen, schaatsen en wandelen.

 

Wat is de reden dat jij meedoet aan de Roparun?

Ook ik doe dit jaar voor de tweede keer mee aan de Roparun. Het eerste jaar deed ik mee omdat ik een evenement vond dat je een keer mee gemaakt moest hebben. Dit jaar doe ik mee voor de achterliggende gedachte. Hele zieke mensen en hun leven iets beter maken. Zelf heb ik net als heel veel andere mensen van dichtbij gezien wat ziekte met een gezin doet. Wij waren gelukkig in staat om de meeste palliatieve zorg zelf te voorzien. Het laatste weekendje weg, afscheid in een mooie omgeving, de pruik enzovoort. Helaas zijn veel mensen die dit niet zelf kunnen en daar wil ik me graag voor inzetten. Want palliatieve zorg is niet alleen voor de patiënt, het helpt ook familie en vrienden weer naar de toekomst kijken.

 

Wat doe je binnen het Team Sanquin? 

Ik ben net als vorig jaar fietser. Ik probeer de lopers veilig te houden en ze de juiste weg te wijzen. Op naar Rotterdam!

 

Ben je hiervoor veel in training? 

Niet specifiek maar naarmate de startdag dichterbij komt pak ik toch nog net even wat vaker de fiets 😉

 

Nog een leuke oproep om geld te doneren voor het goede doel?

Als jij de kans hebt om een ander uit je omgeving direct of indirect te steunen bij de strijd of te ondersteunen voor wat er komen gaat… Dan zeg je toch DOEN!!! Dus doneer een uurtje, koop een chocolaatje, een lootje of sponsor ons.

 

Wil je doneren? Klik dan hier.