Verslag van ondersteuner Leo van de Watering #Roparun2021

Roparun 2021, de ondersteuners “La-La” versie

Door Corona bleef de Roparun dit jaar binnen de landsgrenzen (wij niet), met een rondje Landgraaf-Eindhoven-Venlo-Landgraaf. Met deze ingekorte versie (310 km ipv 550 km) was het voor de ondersteuners een zeer bijzondere uitgave. Omdat er een rondje werd gelopen was er maar één basiskamp nodig waar beide teams om de beurt kwamen rusten. Dus in plaats van: Basis opbouwen, Team A opvangen, Basis opbreken, Verplaatsen, Basis opbouwen, Team B opvangen, Basis opbreken, Verplaatsen, was het dit jaar voor de ondersteuners alleen: Team A opvangen, Team B opvangen. We hadden dit jaar zelfs tijd over om af en toe een uurtje te slapen, een ongekende luxe voor een ondersteuner in de Roparun!

Omdat we tijd over hadden, hebben we de service naar de teams wat uitgebreid. Gekookte eitjes van 4, 5, 7, en zelfs 10 minuten zijn gevraagd en bereid, net als gebakken eitjes met ham en/of kaas, sunny-side up of geflipt. Ook pannenkoeken konden we dit jaar vers bakken. Als nieuwe uitdaging is er ook gluten-vrij eten bereid. Wat in deze grote keuken goed te doen was. In totaal zijn 4 pakken pannenkoekmeel, 1 pak boekweitmeel, zo’n 90 eitjes, 15 maaltijden nasi en 15 maaltijden macaroni (met dank aan Leroy Sloote, Ton Janssen en collega’s van Banqueting Amsterdam) gebruikt. Het hout voor ons kampvuurtje van vrijdagavond moesten we in België halen, maar daardoor konden we ook nog wat extra glutenvrije ingrediënten kopen.

Annelies bakt glutenvrije pannenkoeken

Gelukkig viel er voor ons nog wel wat te improviseren en op te lossen. Zo leek de massagekamer initieel wel op een koelcel en viel met de inzet van een extra waterkoker de stroom uit in één kant van de keuken. Daarnaast bleken van alle aanwezige koekenpannen er slechts 1 geschikt te zijn voor de nieuwe inductie kookplaat. Maar, eitjes bakken, en pannenkoeken bakken waarvan sommigen glutenvrij allemaal met 1 beschikbare koekenpan was een leuke uitdaging voor ons keukenteam.

Na het finishen in Landgraaf zijn we weer terug gegaan naar het basiskamp voor ons eindfeestje, waarbij iedereen om 22:00 in bed lag.

Maandag terug gereden naar Amsterdam waar we direct de spullen hebben geïnventariseerd en opgeslagen voor de volgende run. Volgend jaar wordt het Bremen-Rotterdam, dat is weer 550 km.

Ik ga alvast vooruit slapen en dromen van de heerlijke luxe la-la run van 2021.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.