Verslag van loper Edward Sprokholt #Roparun2021

Roparun Team 172 Sanquin is gefinisht!

Na iets meer dan 28 uur is Roparun Team 172 Sanquin op zondag 3 oktober om 14:56 uur weer in Landgraaf gefinisht.

Een speciale editie van de Roparun in 2021 want door het Covid-19 virus ging de normale run in het Pinksterweekend niet door en werd het een rondje Limburg van 310 kilometers met als startlocatie het Megaland terrein in Landgraaf. Ruim 175 teams verzamelde zich voor het 2 daagse evenement met als doel geld op te halen voor palliatieve zorg.

Rooparun Team 172 Sanquin bestaat uit 8 lopers, 6 fietsers en 11 mensen in de ondersteuning.

Roparun Team 172 Sanquin had als basiskamp een heel groot huis met maar liefst 26 bedden in het plaatsje Stramproy gevonden waar het team zich op vrijdag verzamelde. Nadat iedereen zijn bed had gevonden (sommigen sliepen in een bedstede!) maakten we ons klaar voor de gezamenlijke BBQ voorafgaand aan de run. Op zaterdagochtend was het dan eindelijk zover en om iets over 07:00 uur ging het team op pad naar het Megaland terrein, waar het zich om 08:30 uur melde bij de organisatie van de Roparun.

Om 10:10 uur klonk dan eindelijk het lang verwachte startshot en kon team A van start voor de eerste 44 kilometers. Om de kilometer werd er gewisseld en zou er niet meer gestopt worden tot we de finish in zicht kregen. Tijdens de run stond de gezelligheid voorop, lekker lopen en genieten! En dat was het ook, ondanks het mindere weer (lees het regende de hele zaterdagavond tot zondagmorgen) was het op de route maar zeker ook erbuiten een feestje!

De sfeer met andere teams op de route, het Limburgse land (wat niet vlak te noemen is), de goede organisatie van de Roparun, de mooie start en finish, alles bij elkaar maakte het een run om nooit meer te vergeten! En daarbij komt het hele mooie bedrag van € 2.030.030 (waarvan 16.000 euro opgehaald door Team 172!) voor de palliatieve zorg wat er is opgehaald nog eens bij. Roparun 2021 zal de boeken ingaan als een aparte maar zeer mooie, gezellige run!

Nog even nagenieten en dan starten de voorbereidingen voor de editie 2022 alweer en hoopt ons team ook weer aan de start te verschijnen tijdens het Pinksterweekend en er een mooie run van te gaan maken. Wij hopen ook dan op jullie steun te kunnen rekenen, want mede dankzij jullie hebben we toch mooi iets meer dan 16.000 euro opgehaald!

Via DEZE LINK zijn de foto’s van de fotografen Marcel Stadhouders van MSWP Fotografie en Peter Dane van PDP Photography te bekijken.

Edward Sprokholt, loper Roparun Team 172 Sanquin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.